DTG (Direct to Garment)

DTG, Direct To Garment, er en digital trykmetode, hvor tøjet placeres i en stor farveprinter, som printer direkte på tekstil. Brother GTX Pro DTG-printer, som vi bruger i vores produktion, printer både med CMYK-farver og hvid.
 

FOTOREALISTISKE BILLEDER

En DTG-printer kan printe fotorealistiske billeder i mange farver på næsten alle tekstiler - dog ser du det bedste resultat, hvis produktet er i bomuld. Hvis der er  polyester i et produkt, kan farven fra polyesteren trække op igennem trykfarven, og dermed lave misfarvninger i trykket. Tryk med store ensartede flader er knapt så velegnede til DTG, men vi har andre metoder, der egner sig bedre til den type tryk.

DTG (Dicrect To Garment)

TEKSTILERNES FARVE

Skal dit motiv printes på hvide eller lyse tekstiler, trækker farven ind i stoffet og du kan næsten ikke mærke trykket.
Printes motivet på mørkere tekstiler påfører vi først et lag Pretreatment-væske, som er en væske, der ligger oven på stoffet og dernæst tørres i en transferpresse. Dette gøres for at undgå, at den hvide farve der printes først, trænger ned i stoffet. 
Den hvide farve skal printes først for at få motivets farver til at stå klare og skarpe selv på mørke tekstiler. Man kan se og mærke den overskydende Pretreatment-væske en lille smule, men resterne forsvinder efter første vask.  Når motivet er printet, skal det varmefikseres for at hærde farven, og så kan tekstilerne vaskes ved 40°C. For at passe på trykket anbefaler vi, at man vasker med vrangen ud og undgår tørretumbler.

 

FĂ… ANTAL OG MANGE FARVER

DTG-tryk kan også være en fordel, ved få antal og mange farver, da der ikke skal laves film og rammer som ved Screen print (direkte tryk) og transfer. Max trykstørrelse er 35,5 x 40 cm. (bredde x højde). Farven vi bruger i vores DTG-produktion, er GOTS certificeret, på nuværende tidspunkt er det den mest miljøvenlig trykmetode vi kan tilbyde. 

 

GODE RĂ…D OG VEJLEDNING

For at opnå det bedste trykresultat skal du kunne levere en grafiskfil i 1:1 og i 300 dpi. Vi står altid til rådighed med gode råd og vejledning, når der skal vælges trykmetode, så dit tryk bliver udført på den bedst mulige måde i forhold til, motiv, farver, antal og produkter, der skal trykkes på. Vi har mange muligheder, men vigtigst er, at resultatet bliver flot og professionelt. 

EKSEMPLER PĂ… DTG (DIRECT TO GARMENT) PRINT

dtf
DTF direct to garment
DTF direct to garment
DTF direct to garment
DTF (direct to garment)

Eksempler pĂĄ DTG (Direct To Garment) print

spacing

FORDELE VED DTG-PRINT:                      
Fotorealistisk                                 
Samme pris uanset antal farver
Fornuftigt pris ved lavt antal tryk
Farven er GOTS certificeret

DU SKAL IKKE VÆLGE DTG-PRINT:
Ved mange tryk
Tekstiler med mere end 20% polyester
Motiver med store ensartede flader

DTG (Direct To Garment) print