x

Stofmundbind guide

Mundbind, det kan godt føles som en jungle. Hvilket et er bedst til formålet?

Skal du vælge et genanvendeligt stofmundbind eller et kirurgisk engangsmundbind?

Vi mener at stofmundbind giver god beskyttelse til daglige gøremål, hvis du er uden for risikogruppen, som når du handler ind eller kører med offentlig transport, så længe du også holder afstand og spritter/vasker hænder (god hygiejne), som du hele tiden har gjort.

WHO (World Health Organization) og sundhedsstyrelsen understreger at hvis man er uden for risikogruppe og uden symptomer giver stofmundbind god beskyttelse. Engangsmundbind bør bruges at folk der har et særligt behov for beskyttelse. Det er også vigtigt at begrænse den miljømæssige påvirkning som engangsmundbind giver.

WHOs guide til hvilket mundbind du skal vælge?
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/question-and-answers-hub/q-a-detail/q-a-on-covid-19-and-masks (11.november)

Sundhedsstyrelsens guide til hvilket mundbind du skal vælge?
https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Haandtering-af-COVID-19/Haandtering-af-COVID-19---Retningslinjer-for-brug-af-vaernemidler-mv.ashx?la=da&hash=24EE0B3567A766DD8B7109D83319D918ADF25960 (11.november)
 

Husk at bestille mundbind

FILTRERINGSGRADEN

Vi har valgt ikke at teste vores mundbind så vi kan ikke give dig oplysninger om filtreringsgraden. Vi har valgt at følge sundhedsstyrelsen retningslinjer om 3- lags mundbind. 

Udpluk fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside:
Hvis du vælger at bære stofmundbind, så bør det som udgangspunkt bestå af tre lag tætvævet stof fx bomuld være forsynet med elastikker og kunne sidde tæt til dit ansigt, så det dækker både næse og mund. Det skal kunne vaskes flere gange ved mindst 60 grader, og det skal vaskes en gang dagligt eller hyppigere, hvis det bliver beskidt eller fugtigt. 

Kilde: https://www.sst.dk/da/nyheder/2020/gode-raad-om-brug-af-mundbind (29.oktober 2020)
 

Husk Mundbind

3-LAGS STOFMUNDBIND

I Danmark er der er krav om at bruge mundbind i offentligheden. Det er ikke et krav, at de skal være CE-godkendte eller medicinske.

Vi har lavet tre forskellige 3-lags og et 2-lags stofmundbind.

Som udgangspunkt vil vi anbefale at man køber de 3-lags, da det er det sundhedsstyrelsen og WHO, anbefaler.
Grunden til vi har lavet et 2-lags stofmundbind er fordi der har være efterspørgsels på sådan fra nogle af vores udenlandske kunder, som ikke møder anbefalinger om at stofmundbind skal være 3-lags, selvom det også er WHOs anbefalinger. 

Det er vigtigt at understrege at mundbindende ikke er til medicinsk brug, det er også vigtigt at du kommunikerer det til dine kunder hvis du sælger mundbindende videre. Det står også i vaskeanvisningen.  
 

ST1000 Face Mask 3-ply Swedish blue

OEKO-TEX

Vores mundbind er i materiale der er OEKO-TEX certificeret og ST1001 Stretch Mask 3-Ply og ST1002 3-Ply Mask er lavet i økologisk bomuld
 

OEKO-TEX

HVIS DU VIL SÆLGE STOFMASKER

Hvis du vil sælge stofmasker, der ikke er testede og CE-mærkede som værnemidler eller medicinsk udstyr, skal du gøre opmærksom på det i din markedsføring. Kunder skal være klar over, at maskerne ikke er personlige værnemidler eller medicinsk udstyr og dermed ikke yder den beskyttelse, som et værnemiddel normalt ville. Kunderne må ikke kunne komme i tvivl om, hvorvidt produktet beskytter dem mod smitte.


Kilde: https://www.sik.dk/erhverv/produkter/personlige-vaernemidler/vejledninger-forbindelse-corona-covid-19/saelge-vaernemidler/ansigtsmasker-og-mundbind-stof-ikke-altid-vaernemidler (10. december 2020)

ST1001 Stretch Mask 3-ply

VASKE OG BRUG

Vi anbefaler at du kommer dit nyvaskede stofmundbind i en pose, så det ikke bliver forurenet ved at ligge i din taske eller lomme. Hos os kan du også købe små bomuldsposer med og uden tryk som passer til dit mundbind. Køb stofmundbind og poserne her.  

Både mundbind og pose anbefaler vi at du vasker ved 60°C, og at du maximalt bruger det en dag. Skal du bruge mundbindet hele dage anbefaler vi at du skifter det 2-3 gange.

Her kan du se en film med WHOs anbefalinger, når du bruger en stof maske. 
https://youtu.be/ciUniZGD4tY (10. december 2020)

Pose til mundbind